torsdag 10 juni 2021

Forts om Pennie

 Vi åkte till Hofors.

Veterinär mottagningen mitt i "byn" visste inte att det fanns en vet. där och ännu mindre en specialist på ögon , men nu vet jag ;) 

Hon vet. var mycket trevlig Frida .

Pennie hade hon träffat i Falun när hon var inlagd , nu hade Pennie fått nog av dom här ställena , och var inte så samarbetes villig , varken på vågen eller upp på något undersöknings bord.

Men lät det vell ske då.

Här visade sig det att hon hade gått ner lite till i vikt ? 

Vet, Frida tyckte att det var lite konstigt också .

Men trycket hade gått ner bra , och det låg nu på 17 .

Fick gå hem med en massa fortsättning på droppning och salvor ....

Plus medicinering med Kortison.

Hon var mer än villig att få hoppa in i bilen och åka hem igen .

Kändes bra att hon inte hade någon smärta i ögonen nu , Fredag , och jag gick på min helg två nätter , allt var lugnt med Pennie , på söndagen när jag vaknade tyckte jag att hon verkade skum igen ???tyckte att hela hennes ögon trakt hängde igen .....och ögat såg inge bra ut :(

Jag ringde Falun , men där var det så fullt så dom kunde inte ta emot på kvällen , utan bokade in mig på en "akut" tid på morgonen där på .

Vaknade tidigt och drog iväg så fort jag bara kunde , för Pennie mådde inte bra alls.

Kom dit tidigare än avtalt , men sa till om att nu var dom tvungen att hjälpa henne .

Fick vänta ganska så länge pga andra akutare fall .

hon led min Pennie !!!! och jag sa till ... efter undersökning och trycket åter igen högt , tror det var ca 60 något , det var en engelsk talande vet.. så missade nog lite där , men en super gullig sköterska som översatte och tog hand om oss.

Här kom vi överens om att Pennies öga skulle tas bort , så hon blev inlagd igen , trodde hon skulle protestera inte igen , men följde med sköterskan så fogligt , kanske hon kände att hon skulle få hjälp .

Sen !

Skulle det ha blivit en otroligt lååång dag hemma i väntan , men jag valde att åka till min vän i Hedby , och satt mig under äppelträden i lugnet på hennes gård .Och lät timmarna gå .

Åkte hem till ca 17 , och där började väntan .

När klockan var 20 började jag få panik , och försökte få tag i nån i Falun , men det gick inte ,bara ytterst akuta fall .

Till slut ringde dom upp !

Och äntligen fick vi reda på att allt hade gått bra .

*



Inga kommentarer: