söndag 12 juli 2020

Nu var vi hemma igen

Semestern !
Fyra veckor bara ramlade förbi.
Tänkt att tiden kan gå så fort när man har det bra .
Jag mår riktigt bra under våran lediga tid tillsammans , jag och min man .
Skulle jag få ha det så här hela tiden , med inga massa måsten som hela tiden pockar på sin uppmärksamhet , utan man gör det som faller en in just här och nu .Funkar super bra .
Balsam för själen .
Nu dom sista dagarna har vardagen gjort sig på mind igen , och det känns riktigt hur det knyter sig i magen , hur det tynger ner en.
Hur ?
Gör man vardagen möjlig at ta sig igenom ?
det är den stora frågan och den stora utmaningen .
*
Jag har massor att berätta utifrån våran semester .
Min kamera svämmar över av en massa foton som ska ur och ut och gås igenom och fixas till .
Vi har varit till Norrland för att samla en massa energi , och uppleva den vackra naturen.
Mycket fina upplevelser blev det men även dåliga ...
Mer om det kommer .
*
När vi kom hem , stirrade katten Äster på mig ? som om hon inte riktigt kunde ta till sig varför dom där individerna som avvikit från flocken , helt plötsligt dök upp igen ?????
Tror hon blev ganska så glad bara hon hade smält den känslan /tanken .
Hon har haft det bra hemma med lill husse .
Men saknade nog den mer rörelsen som det blir med fler individer i huset .
Hon hade jamat som om hon ville ut vid altan dörren , Kim hade öppnat åt henne , hon hade bara luktat lite och sen rusat ut till sitt revir pannrum , tvättstuga ....
Men ut tordes hon inte .
Dagen efter vi  kom hem öppnade jag altan dörren och lät hundarna gå som dom ville , då gick hon ut , hon måste ha sina hundar som uppbackning för att tordas vara ute :) Pennie är hennes vaktare , Pennie har koll på Äster , och skäller Pennie så springer Äster in i huset .
Hon Pennie håller också undan andra katter från gården ...
Äster busade med kartonger och såna där plast band som brukar sitta runt kartonger , hon var hel busig så kul att se , våran 10 åring , glad som tusan .
Znö 
Blev som tokig när vi kom hem , när hon fick sin Barf mat igen , svårt med Barf på semestern då är det foder som gäller , men ingen av dom är förtjust i det , avföringen blir annorlunda större och mjukare och luktar så illa , och oj vad vatten dom dricker , och är törstiga mest hela tiden , och pinkar ja visst med allt det där vattnet ....så glad att dom inte alltid måste äta foder ingen hit för deras välmående , tycker synd om mina hundar tidigare som varit tvungna att leva på den maten .
Znö kastade sig över maten Barfen när vi kom hem , och efteråt går hon bara och tigger , tillochmed snodde en bit ur Pennies skål medans Pennie som vanligt vandrar fram och tillbaka när hon äter , hämtar mat från skålen går iväg och äter den antingen ute eller i sin bädd .Då passade Znö på att stjäla en bit , och sen släpper och slarvar Pennie runt med sin mat lite här och där , då kan Znö sno lite där också .
Sen  är det nått annat också med Znö ? hon är liksom orolig ? om det är att hon tror vi ska iväg igen ? och hon tycker det är jobbigt , vet inte ? men klart stressen har liksom lagts på varenda dag så det tar absolut en massa dagar att stressa ner igen .Vi har upplevt henne ganska så cool under resan , men det ligger vell på lur ändå .
Pennie är mer lugn , fast jag tror hon är på G med sitt löp , för nu kan hon inte gå på golv igen ,eller rättare sagt hon är mer försiktig , eller ? har hon mer ont i ryggen just nu ? har inget märkt av det , men många timmar i bilen kanske inte är det bästa för hennes rygg .
Vi stannade ofta under resan typ 2-3 timmar och sen en paus med promenad och en massa nytt att lukat in .
Bilen var den dom helst ville vara i .
Där fann dom lugnet .
Fast det vart en ny bil , så bodde dom och vi in oss ganska så bra .
Jag har något så när börjat gilla den , trots färgen :) :) 
Den har gjort ett kanon jobb under semestern och enligt min man är den super enkel att backa husvagnen med och drog husvagnen så bra :) kul 
*
Fröknarna har nog blivit mer vuxna ? dom skötte sig så bra , enda gången Pennie busade ut mot en hund var när hon satt utanför husvagnen på Doro Camp och en man gick förbi med sin hund , men ok där skulle hon troligt mota bort den från flocken .
Annars har hon skött sig bra , Znö har vart lite orolig när hon varit tvungen att haft för nära , men det känns som om dom bägge blev mer utav allt dom sista dagarna , tyvärr så kan man inte vila i hel lugn miljö mellan upplevelser för fröknarna , och då läggs stress på hela tiden , så ja jag förstår att det blir tillslut att pysa ut någon stans.
Men nu ska vi vara hemma några dagar , det blir en liten camping i slutet på veckan i trakterna i närheten . Visst det kan också bli stress , men får se hur det blir ??? 
*
Ha en fin sommar ni alla , vad ni än gör .
Själv ska jag in i jobb igen i slutet på veckan .
Bara att hoppa upp och axla livet igen .
Och hoppas det håller .....
*


Inga kommentarer: