söndag 5 juli 2020

Larmet gick

Vaknade att larmet gick , alltså dörr larmet !
Var i tanken på väg upp , min man visade inte en enda reaktion ????!!! 
Tur jag lever med ett baseballs trä bredvid min säng .....
När min man i livet kanske sover sig igenom ett inbrott !!!!
Min son däremot kom upp i fart .
:)
Hundarna dom stooora ja dom har jag verkligen för en gångs skull (hihi) lyckats träna in eller kanske det heter ur att skälla vid dörren , där har jag verkligen lyckats , för på gården skäller dom som tokar om något närmar sig , så tillochmed katten Äster springer in .
Nästa hund som in i detta hus kommer (och det kommer det för namnet har jag redan fått ) den hunden ska få bete sig innan för dörren som den vill , helt galet helst .
Nädå klart jag inte vill att den ska bitas (om det inte är någon dumming som kliver in i huset förstårs  då kan den bita som den vill !!! ) 
När mina fröknar kom in i mitt liv (har säkert berättat det här förut men kan ju vara någon ny som inte läst det ) då hade jag bästa Tilda , och hon kunde konsten att vakta hon på ett super bra sätt och det hade inte jag lärt henne njä det tror jag inte , hon vaktade ganska så högljudt till jag kom , då backade hon upp mig där bredvid och gick någon in utan mitt tillstånd eller husses så nöp hon dom .
Japp det gjorde hon , inte stooort nyp men lite så där så det var lite obehagligt i allafall bra hund.
Tillochmed min far som bara klev in , tänk att man inte kan lära sina föräldrar nått , som tex ring på klockan så kommer jag ...hm :) 
en gång stod jag på stegen på baksidan och målade och hörde Tilda skälla tillochmed såg genom fönstret hela grejen , men han inte ner i tid , ni vet stegar höjder och jag passar inte ihop så jag kravlade mig liksom upp och aldra helst ner så fort gick det inte .
Så jag ser min pappa kliva in , Tilda skäller galet , han bara hej hej och går in , hon Tilda går efter och nyper han i baken :) som tur är så har han en plånbok där (så där som män förr hade plånbok i bakfickan så charmigt ) så plånboken tog emot dom värsta nypen .
ner kom jag och när hon fick synd på mig slutade hon direkt .
Å vad jag saknar henne , blir ledsen att hon är borta min super goding .
Tur hon faktiskt var så lydig .
Flisan och Tara var lite lika dana .
Oj jag vet att man inte ska ångra sig saker man inte gjort , vet , men oj vad jag ångrar mig att jag inte tog någon kull på henne min Tilda , varför jag inte gjorde det ? var nån ide om att hon och hennes syskon var tuffa hundar , men tuffa på ett så bra sätt .
Skulle ge mycket för att få tag i en sån där Alfa tik igen .
Mina fröknar är inga sådana , trodde jag skulle kunna få igen nått med Znö , men hon har alldeles för mycket stress i sig på ett konstigt sätt .
Finns saker som kikar fram som jag känner igen genom mina damer men hon är en fröken ingen dam.
Pennie 
Hon är helt en annan sort , man kan tro man fått en annan hundras .
Men bara så ni vet så älskar jag dom högt .
Kanske nästa Lb ? kanske jag hittar tillbaka till Alfa tiken ????
Den som lever får se .
Men 
Tillbaka till larmet :) tappade tråden lite där som vanligt ...
oj vad mycket det snurrar i mitt huvud igen och nu , härligt och lycklig är jag , kan absolut vara jobbigt för andra och för mig när människor inte förstår , men i allt snurr så står det en kvinna och ler , och det är jag :) :) för så är det det här är jag och den jag vill vara .
PÅ lur ligger "sorgen " svårt att fånga det , men det är en liten sorg som ligger där inom mig och blinkar till i bland , vet inte vad det är ? kanske Tilda och dom andra fyrbenta pälsklingarna som jag saknar så innerligt kanske + plus att man blir äldre och saker förändras , som gör att man knappt känner igen sig själv ibland ...det är en sorg att bli äldre på många olika sätt (det får jag ta en annan gång ) men jag får vara glad att jag får bli äldre antar jag :) 
Men åter till larmet haha
Äster 
den där katten som har bott in sig här med bravur .
Hon har ett eget revir som innehåller bla inomhus delar som pannrummet , tvättstugan , dom ligger just nu utanför våran larm del , (kommer inte vara så i framtiden bara så ni vet om ni vill in och stjäla min tvätt menar jag :) :) , så när Äster vaknar så måste hon inspektera sina revir , och då är det så en gammal dörr dit ut som hon faktiskt , hur det nu går till lyckats få upp genom att krafsa upp den , och då bryts kontakten på larmet , och larmet går .
Kan bli lite vargen kommer det här hm .....
Så nu är det kompost galler med en tung sten för dörren plus en stol i vägen , ska hon vell inte få upp den hoppas jag .
Annars när och om hon sover eller är uppe på övervåningen , och man öppnar dörren mot biytorna må ni tro hon kommer i race fart haha , det är så man snubblar på henne , när hon drar sin repa runt sitt revir . 
Kan man inte ha nått revir utomhus för alla grann katter så får man ha ett inne .
Hon ger en massa skratt 
Vilken härlig liten individ hon är 
VÅRAN ÄSTER :)
Min son tror hon har kommit på det där med dörren när hon är hungrig på morgonen , och vem vet :)
För upp får hon oss i alla fall .
*
Znö 
Är tydligen en känslig hund när det gäller huden ?
Är det nån som åker på tex Rävskabb så är det hon , och som den här sommaren lika förra samma tid så kliar hon sig hysteriskt ? hittar igentligen i år inget speciellt , förra året såg jag tom gångarna för skabben på henne  , men samma symtom och hennes sätt att åka kana i allt i skogen , så trodde jag absolut det var skabb , fick medicin mot det och tyckte det gav sig skööönt , Pennie visar ingenting men det gjorde hon inte förra året heller , hon är tydligen inte mottaglig för sånt .
Gick några dagar kanske en vecka , då fann jag fukteksemet under svansen på Znö , när det nu nästan är helt läkt , så börjar hon klia sig igen ????? alltså va ???
Jag letade som en tok i hennes ganska så tjocka päls , och fann nått litet bett ? typ .
Loppor ? kanske .
Vet att Tai fick fågelloppor mest bett och fukteksem typ samtidigt , men det var pga av hennes då nedsatta immunförsvar hon var på slutet av sitt liv , med nån form av nervsjukdom .
Men ? 
Varför får Znö det hela tiden , ja inte hela tiden men ofta ?
Nu har jag satt på henne Stronghold , och ja det verkar ge sig .
Är det nått som fattas henne `?
Tycker hon flåsar mindre nu under promenaderna , och ja det ät inte lika varmt ...får hålla koll på den lilla söta .
Ibland tittar jag på henne och tänker ??? skulle jag kunna få henne in i ringarna ? hon ser fb bra ut i bland. Men nä ska inte utsätta henne för det , så länge jag inte vet verkligen hur jag ska kunna få henne att gilla ringarna lika mycket som Pennie gör så låter jag bli .
Kanske prova nån gång på någon utställnings träning ???? kanske 
*

Min lilla fina familj :)




Vackra blommor vid Sabina med lite sällskap 


Rengöring av murbruks rabarber bladet 



Den lilla busan fann lite klet 


Vackra blommor 



Bus Majken 


Vackra gamla trappan 


Den lilla busan :) 
Majken -jag tycker om den andra mormor ! 
Den andra mormor ja det är hennes farmor det :)
Där hamnade jag absolut på minst andra plats om ens det haha






Men matte ??? varför måste vi sitta här 



Blivande fotbolls spelare ?



Tillochmed vyn på Spendrups fula skorsten är ok .
*







Inga kommentarer: