lördag 7 mars 2020

Upp & Ner

Sakta sakta tog jag mig upp igen , från att varit så låg i över ett år , men klart jag visste att det var skört , nu åkte jag baklänges ner igen .
Jag är skör , ja tyvärr det behövs inte så mycket nu för att jag ska falla .
Jag är en alldeles för känslig person .
Jag suger i mig negativitet alldeles för lätt.
Sånt som dom flesta människorna sopar bort inom snart kan jag bära på under längre tid suga i mig alla negativa känslor , som klart gör att jag inte blir att må bra .
Människor ?
Är en elak sort .
Att vara tvungen att säga en massa tråkiga saker till sin omgivning , inte kunna glädjas åt andras lycka , utan vara tvungen att trycka ner dessa känslor hos andra människor.
Här om dagen mötte jag två sådana människor .
Och ja jag jobbar själv på att tänka mig för vad jag säger , men ja jag kan säga saker som säkert stör andra människor , men det var inte min mening när dom lämnade min mun , jag säger inte saker som ska göra andra att må dåligt , medvetet !
Kanske om någon är elak då kan jag självklart försvara mig och då kan jag vara elak , eller saklig ...
Men om någon berättar om sina planer sin lycka då trycker jag inte ner den i skorna utan önskar dom lycka till av hela mitt hjärta .
Jag har i glädje bestämt mig för att nu ska jag köpa mig en liten Cavalier tös .
Jag har haft det i tankar nästan sedan jag började med hundar , men det har alltid kommit nått i vägen .
Antingen har jag redan haft "för" många hundar redan och inte velat ta in en till hund eller annars har det varit annat som kommit ivägen .
Jag har tittat på en massa olika raser av mindre typ , men jo det finns så många bra hundsorter men ingen som direkt passat mig . Åter kommit till Cavaliererna åter igen .
Vissa raser får man knappt köpa ...nä ska du ha en Jakt coccer då ska du hålla på med jakt , En Chodsky får du bara köpa om du typ ska tävla inom bruks... osv så tyvärr går en hel del raser bort , fast jag vet att hunden skulle få ett bra liv vid oss men tyvärr får jag inte köpa en .
Cavaliererna är också en ras som är otroligt efterfråga på så där har det verkligen varit svårt att få tag i en också , och jag vet inte än om jag blir godkänd eller om det blir någon eftersom den är inte ens parad än …..så jag vet inte om det blir någon liten tös till mig än.
Men vägen har varit otrolig lång mot det här målet .
Leonberger ligger förstårs i mitt hjärta och jag kommer troligt alltid ha en sån :)
Så !
När jag väl bestämde mig att jo nu ska jag skaffa hem en Cavalier tös så blev jag glad jag kände mig otroligt lycklig , och såg en rolig tid framöver att träna den lilla , till och med det kom tillbaka blev sugen på att träna mina hundar plus den nya .
Så posetivt !
Men !
Då var jag i kontakt med en människa som tröck ner den glädjen i halsen på mig 
En människa som står mig nära .
Den människan fick mig att tappa glädjen , kanske var det där som benen blev undan sparkade igen .
Jag vet , att jag inte behöver lyssna på det som sades , jag vet att det är mitt liv .
Men den dåliga känslan kröp in i mig ändå 
Och det människan sa , var i princip hur dum jag var som trodde att detta skulle funka ihop med mina "bestar" och hur jag skulle kunna ekonomiskt och praktiskt klara det här ??????
Va ?
Alltså jag är en vuxen människa , jag tar hand om mig själv och min familj , jag har ett liv som fungerar , fast jag har min sjukdom ….. från att ha haft sex stora hundar plus valpar samtidigt .
Tyckte den här människan inte att jag skulle klara mina töser och en liten hund ????
ok jag vet att det är så som jag skriver , men ändock grävde det sig in alla ord som sas med en röst som ingen blir glad över att höra .
Så nu försöker jag få bort dom där orden , dom negativa orden , som var tvungen att sägas , varför ? gör man så ? när jag med glad röst säger att nu ska jag äntligen göra det här och det gör mig glad.
Då människan nyss har faktiskt frågat hur jag mår och jag har förklarat hur jag har kämpat mig ur min depression och jag säger igen att det här gör mig levande , det gör mig glad . Ändå måste människan trycka till lite till för att få mig att låta bli mitt glädjande beslut .
Jag kände mig som en 10 åring , jag hörde mig själv gå i försvars ställning , jag hörde mig själv försöka igen förklara hur glad jag blir av det här beslutet .
Men nej !
*
Senare samma dag , träffade jag ännu en människa som måste föra över sitt dåliga mående på mig , måste få mig att må dåligt också , jag hade sagt en sak för ca ett halv år sedan ...som jag mer sa på skämt , kan tyvärr inte ta upp vad det handlade om här specifikt , men jag menade inget illa med det .
Nu tyckte hon att det var dags att skicka det tillbaka det jag hade sagt …..hon fick in det så där så jag knappt förstod först vad hon menade , och kunde inte ta upp det mer eftersom barn var i närheten , jag tog det och tänkte ok har du mått dåligt av det här i ca ett halv år , så kan jag hoppas att du blir at må bättre nu när du var tvungen att lägga över det på mig ????
Två saker på en dag , som gjorde att min känsliga själv blev svartare ……...
*
Det är det här som gör bla att jag inte klarar av att ha människor omkring mig .
Människor som bygger sitt liv på andras bekostnad .
Som inte förstår …...
*
jag tar en dag i taget , jag försöker få en sak gjord om dagen , jag prioterar mina hundar och min familj , jag verkligen stupar på efm , så jag måste försöka göra allt på morgonen .
Jag saknar min fart min ork , jag sörjer det , det poppar upp ibland rädslan att jag aldrig ska komma ur det här , att jag alltid ska känna så här .
det har blivit en enorm skillnad på min sjukdom genom åren , när jag var yngre var jag mer i farten mer i högläget fick allt gjort i rasandes fart så kreativ sån glädje …..
Mina låga perioder var korta och färre .
Nu känns det som jag bara kommer upp och nosar på allt det härliga , sen är jag i låg läge mest hela tiden . Vill verkligen inte ha det så här .
*
Nu ska jag släpa iväg min trötta kropp ut i solen …..


Från Ljungåsen till Lekomberg.















Inga kommentarer: