onsdag 19 augusti 2020

Vaknar på på fel sida som det heter ?

 Vaknar med huvudvärk , och en massa tankar som surrar i mitt huvud ,eftersom jag inte ska till min samtals kvinna idag , och vill inte väcka nån den här tiden ;) så behöver jag dela ut mina tankar nån stans och då blev det här , så ni som läser det här får tänka så här , det här är mina morgon tankar om allt och dom är mycket virriga och kanske inte så väl genom tänkta än ! men ut måste dom .

Kände mig inge glad igår efter promenaden på stan , jag vet att jag är mycket känslig i bland ? men om det är negativt eller inte ? ja det vete tusan .

Skulle aldrig ha åkt på den promenaden kan jag tycka nu i efterhand . Kom iväg i sista minuten , jag är en mycket stor tids optemist många gånger , sprang runt som en stressad höna här hemma och plocka ihop allt som skulle med vad skulle jag sätta på mig ? knepigt väder , från regn till stekandes sol igen , super trött var jag , hade trott så där i sista minuten att jag borde ha sovit ett skvätt , och trodde verkligen att jag skulle hinna det , en stund , sen insåg jag att det skulle inte gå. och blev rådlös över det , inget vettigt kort koppel hade jag heller till Pennie, och på stan vill jag gärna ha ett kort koppel , mina dom kopplerna fanns i xc och jag skulle inte hinna vänta in min man med bilen , så jag lånade min sons v70 , jag har kört automat nu ett tag , lååångt tag , och så krångligt det var med växling nu då ..ok jag fixade det helt bra men nog är det allt bekvämt med automat , så hur som fick jag ta det långa kopplet och trassla med ,   ...min kamera röck jag liksom i sista minuten , och kom iväg i full fart , mötte min man på vägen , skit ska jag vända och hämta både annan bil och koppel ? nä jag kände mig för stressad för det . Kom till parkeringen vid stads parken där vi träffs , inte så många människor den här gången , men det var nästan för varmt för att vara på en stad och gå .

Kände lite dålig mag känsla  att jag åkt in , men ville ju liksom komma igång igen efter en otroligt lång tids frånvaro , som ni vet ni som har hängt med i mitt liv , så har jag varit otroligt depprimerad under en längre tid på ca två år snart känns helt sjukt när jag skriver det , inte konstigt att jag inte har någon koll på vad som hänt under den här tiden , precis som om tiden försvunnit ? och minnen under den tiden är borta ! att jag vart depprimerad beror till stor del på min grundsjukdom Bipolär , men det hela sattes igång när jag förlorade min vän Tilda , inget blev kul längre , glädjen försvann , och aldra helst det jag helst ville hålla på med hundar blev inte speciellt kul längre .Utan henne och alla dom andra i min flock .

Nu i efterhand förstår jag ju också att det berodde säkert en hel del på min giftstruma / Hypertyreos , har fått en tid nu för behandling hoppas det går fort att få det fixat .

Men till dagens problem för mig .

Har som ni vet två fröknar , kallar dom för det för ingen av dom är damer ? :) dom är mina små fröknar , flera av dom andra tikarna som jag haft har varit damer verkligen och vi har liksom tagit hand om varandra om ni förstår vad jag menar ? Dom här fröknarna tar jag hand om dom är mina små barn .Dom har sina problem och det kan inte dom hjälpa , men för mig känns det som om jag ingen hund har att använda till sånt jag vill hålla på med med hund , och det har jag lutat mig tillbaka och helt enkelt funnit mig i , och det har varit det bästa för dom , min deppression har varit bra för dom .kan man säga .Men nu när jag är lite tillbaka och just nu lite manisk så saknar jag en hund att jobba med , eller det där lät , inte är det så jag jobbar ihjäl mig direkt nädå , men jag vill hålla på med nått med mina hundar och kanske tävla nått tex NW ...

Men ?

Nu börjar jag undra hur jag ska lägga upp allt .Efter promenaden igår kändes det trist , andra promenaden jag vart med på sen lååång tid tillbaka , första gången tog jag med mig Pennie , eftersom hon i allafall brukar gilla folk och att det händer saker i hennes liv , och jag tyckte det gick ganska så bra hon var på skapligt humör , inga utfall mot nån , visserligen kändes det som om hon verkligen inte ville vara där , stel och väldigt tillknäppt , men jag tänkte ? förstagången på länge det kanske släpper eftersom , hon var lika hela promenaden .

Träning träffen jag hade vid Gruvan var däremot fungerandes , vi tränade NW och det är en bra sport att hålla på med för hundar med problem , dom var lite sega bägge två men länge sen det också .

Men igår , klev ur bilen , och hon kändes stel på en gång , Fanny som blir så glad att se sin gamla lekkamrat kom i full fart med husse efter ;) men Pennie morrade ljudligt åt henne att hålla sig på avstånd , min lilla fröken som faktiskt när jag tänker efter har gjort så under längre tid vid träffar med lek :( hon har haft ont längre än vad man kan tro .

Ok tänkte jag , i min stress hade jag också glömt att ge henne medicinen till kvällen , den har hon kunnat behövt den här dagen . Pennie har börjat visat smärta igen tex när hon ska huka sig och göra sina behov , och när hon vrider på ryggen , kontaktat vet . men besviken på responsen , måste söka annan hjälp , så hennes humör var inte gott , 

Efter en bit på promenaden så stannade vi vid uttrarna och vattna dom , Pennie ville inte ha , hon satt och tröck bredvid mig , bakom oss smög det upp en dam som inte verkar förstå det här med hundhantering så bra , vilket man sett genom åren , såg henne inte förens Pennie kastade sig ut mot henne , jag med mitt trassliga lååånga koppel , fick tag i det ordentligt innan hon kom fram till den lilla hunden nån terrier av nått slag , dom bränner fint dom där kopplerna , fick ett brännmärke i handen som irriterande gjorde riktigt ont, jag trätade lite grann på Pennie , samtidigt som jag själv tyckte det var idiotiskt och ingen mening med den trätningen , den gav ingenting mer än dåligt stöd till henne. Nu fick jag hålla mer reda på min icke glada hund , och jag funderade starkt på att åka hem ., men fortsatte ett tag till , en grupp med hundägare och  hundar visar tydligt att dom inget vill ha med mig att göra , det har vart så förr också , tyvärr , eller kanske inte tyvärr , klarar mig bra utan deras "vänskap" men trist för alla , när det delas upp i två grupper , tänkte jag tar lite foton brukar göra mig på bättre humör , döm om min förvåning när kameran inte fungerade ????? vad ? jodå den där virriga människan hade glömt batteriet hemma SKIT , ännu ett bakslag för mig .

Pennie kändes som om hon tyckte allt bara var obehagligt , och spanade in alla hundar även dom vi mötte .

Så jag åkte hem !

Men med tråkig känsla i kroppen .

Så nu , har jag två hundar , ingen av dom kan jag ha med mig på stan , nä så är det , jag vill inte utsätta nån för det pga att jag vill nått , Znö tycker det är obehagligt med alla människor , hon är snart 5 år och det har bara blivit något bättre , så jag kommer inte utsätta henne för det mer än nödvändigt , när vi kör träning helst NW focuserar hon på det så det funkar , Pennie ? ja hon har jobbigt med sig själv , som sin matte , och då troligt att hon har ont i ryggen , måste kolla upp det ordentligt .

Så just nu är läget så att inga stads promenader . provar med aktiveringen den kan jag anpassa själv så mycket jag kan utifrån deras behov .

Mer om detta kommer .

Det måste erkännas att det är mycket svår situation just nu för en hund människa som jag .

Jag försöker göra det bästa för mina fröknar , men när min Znö tillochmed blir stressad av att gå i skogen där vi går varje dag , hur gör man då ?

Hon börjar i hallen att flåsa när jag ska på med hennes halsband , sen flåsar hon runt hela vändan på ca 45 -60 minuter , sen tar det henne ca en timme att stressa ner efter , vi går några olika slingor i skogen , dom har vi gått i alla år ca 5 år nu .Om jag skulle sluta gå med henne skulle hon få fysiska problem och bli super tjock , så hon måste ut på promenader ...så jag utsätter henne för stress varje dag .

Pennie älskar sin skog iallafall tror jag det , full fart hela tiden och koll på allt runt omkring henne .

Hoppas det beror på glädje , och inte för att hon har smärta ?????

Många gånger tänker jag ,jag får skaffa en hund till . så jag har nån att hålla på med .Men ! hur kommer det funka med en hund att växa upp med dom här ?

Har en massa tankar nu ?

Någon som har nått bra att komma med ? hör gärna av er och dela med er av det .

***

Ha en toppen dag !


Inga kommentarer: