fredag 14 augusti 2020

Man lär så länge man lever


Ja det gör man verkligen !

Lär sig så länge man lever , trist vore det vell annars kan man tycka ? 

Hur vore livet om man visste allt ?

Blir så irriterad på allt som ska ändras sitter nu här och försöker skriva men det blir sånt lång mellan rum mellan raderna så hur det kommer att se ut !!!!!!

igår var jag till min samtals kvinna , och tömde mig , de är faktiskt ett måste annars är det min man som måste ta det eller mina vänner , så jag vill verkligen inte bli av med henne , Hon undrade om jag tyckte att hon verkligen gjorde nån nytta för mig ? jamen verkligen .annars skulle det bli så fullt i mitt huvud så jag vet inte hur det skulle funka då ?

Jag lärde mig nått nytt  , om min sjukdom , alltså den Bipolära delen , som jag och ibland andra undrar om jag verkligen är Bipolär i bland , men det återkommer alltid till att jag är det . Som igår när hon precis nästan har konstaterat att men kanske alla mina symtomer beror på min sköldkörtel? Då började jag att berätta hur jag mår och är när jag är den där personen som jag inte tycker om , nädå jag är inte schizofren , men ibland har jag en personlighet som jag inte tycker är jag , och det är när jag mår som sämst , jag är då en elak person , tycker illa om folk och kan bli väldigt osams med människor , jag säger vad jag tycker och bryr mig inte om konsekvenserna av det , jag kan vara mycket avundsjuk på människor , det här var väldigt framträdande när jag var ung , vilket jag då också gjorde saker för att kanske lite chocka andra , och gör/gjorde precis som jag ville , det där som bara känslan var då det som föll mig in just då utan eftertanke alls . I det här så får jag dåligt självförtroende också .

Har faktiskt blivit bättre med åren , kan hålla mig något , fast jag får jobba på det . men blir osams med folk fortfarande tyvärr . Och jag kan förstå att människor väljer att inte umgås med mig när jag är sån Jag skulle aldrig umgås med en sån person en mycket otrevlig människa  .Men ! när jag sen går ur det här så blir jag otroligt bra :) den personen tycker jag om , hon är glad och positiv och tror nog att jag klarar allt då .Den människan är så bra , den skulle jag vilja vara jämnt , det är då jag också går in i en manisk period .

Det här visste jag inte ? att det ofta är så för en Bipolär person . Hon berättade om en person  som hade gått hos två samtals personer , det var som om dom pratade om två personer , för den ena hade träffat personen när den mådde som sämst och den andra hade ju träffat personen när den mådde som bäst .Helt olika .

Hon sa du är en friskfläkt , men när du mår så där dåligt kan du ändra dag va :) ;) :) 

Skämt , men jag förstår henne .

Jag försöker hålla mig för mig själv när jag mår så där dåligt , lyckas rätt bra .Men ibland har man saker inbokade som man måste iväg på , och ibland kan det byta "personligheter" under en dag , då är det jobbigt .Kan inte beskriva hur det känns i kroppen när jag är så där dålig , det är otroligt krypigt och mycket dåligt mående , men när jag är så där uppåt som nu , då är det underbart , fast det rinner liksom ut i stress tillslut , eftersom jag sätter igång en massa just då , sen skriker allt i alla hörn , och då blir jag väldigt stressad , och orken sjunker ner i skorna , fast jag fortfarande vill . Alltså ! det är inte så lätt att vara jag , jag förstår mig knappt på mig själv .

Går och väntar på besked om en röntgen bla på min sköldkörtel vill få det gjort .

*

Ringde Sjukgymnastiken , vill ju kunna få komma på sjukgymnastik , för min rygg börjar bli kännbar . Men fick ingen respons , det är ju Covid , så hans rekommendation var att jag skulle börja på nått annat gym . Jag som hade sådana bra rutiner , oj vad lätt det var att ramla ur dom , så jag letar och letar efter känslan att komma igång igen ....hoppas den ramlar över mig inom snart , min rygg mår inte bra av detta .

*

Men !

Nu har jag äntligen sparkat mig i baken och kommit igång med hundträning igen  . Vi var på promenad på stan med Liisa & Bosse i Tisdags , jag hade Pennie med mig och det funkade riktigt bra , hon var lite tillknäppt men ganska skönt för att hon inte levde rövare då :) Hon skötte sig exemplariskt.



Lilla söta 


Barnen var glada i vattnet 


Hundar med 





Majken sparkade sig fram på cykeln , det där kan hon verkligen .


Åsa med sina små vita 


En liten fotomodell



Frida ställer upp sig så snyggt




Sammy och hans nya matte Anette.
Visste inte om att hans matte hade blivit sjuk :( vi saknar dig Sylvia 






Busa i full fart 





Bosse och Liisa 
Så bra dom hållt i promenaderna i alla år Toppen !

Snygging

 ***


Sen körde jag igång en liten tränings grupp , tänkte först kalla den tantgrupp eftersom vi alla är över 50 :) men det är män också och kanske det ramlar in någon under 50 också ;)



Fina Marina med sin lilla super glada pojke Jimi tror jag va ?


Han pojken provade på NW för första gången 




Annette Berggren  tog kortet på mig och Znö .
Znö har inte bråttom men hon hittar alltid gömman , så duktig


Majlis och lilla godingen , jag och namn ????




Pennie verkligen visar att hon hittat den duktiga


















*

Pennie var inge bra igår , hon har också pipit till lite på sista tiden :( igår ville hon inte äta , och var lös i magen och det är hon aldrig , tycker hon är ful i pälsen också mot vad hon brukar vara . Pep också till när hon krökte sig vid bajsningen , rädd att smärtlindringen inte funkar så bra som den borde hm ? har skrivit till Vettris men inte fått nått svar , idag åt hon sin mat , inte sett någon avföring än .Synd nog så tar medicinen en hel del på magen antar jag .Trist .och hon som älskar att simma var mer försiktig med det ?

*

Znö ?

Håller på och kliar sig rejält i mellan åt , vet inte vad det är , hon har fått behandling mot både scabb och loppor/löss men inget verkar hjälpa helt . Hon flåsar , jag trodde det berodde på värmen (kanske jag skrivit det här tidigare ?) men gör det igen i så fall , men hennes flåsande är så här , hon börjar när jag sätter på henne halsbandet hemma i hallen , sen flåsar hon runt hela promenaden , när vi kommer hem , tar det minst en timme innan hon kan koppla av , hon vandrar runt mest hela tiden , buttar på mig och slickar på mig hela tiden ,lägger sig i start position ,på magen för att hon liksom snabbt ska kunna flyga upp igen,  till slut måste jag säga till henne på skarpen att hon ska lägga sig , hjälper så där , men tillslut kastar hon i kull sig på sidan , och då somnar hon , men kan flyga upp igen .

Funderar om hennes klåda kan vara stress relaterat ? hon har varit en stressad själ som ni vet ni som följt mig sen hon kom till oss , men i våras la hon liksom till flåset ? vad gör man ? 

*

Ska kontakta veterinär igen ! om det finnas nått att göra ?

*

Nu får ni ha en bra dag och helg ni alla där ute .

*


Inga kommentarer: