tisdag 8 januari 2019

Upp och ner mest hela tiden

En dålig bild på Pennie och all snön som kommit under sen natten och halva dagen idag.
Hundarna är som vanligt super nöjda med all snön .
Och 
Jag glömde som vanligt att ta kort på alla trevliga som kommer på mina tränings tillfällen med hund
Igår var vi bakom Spendrups igen , parkeringen där är så bra alltid plogad ;) och det finns lyse.
Sen om dom som parkerar där tycker det är ok ??? 
Ja det vet jag inte - men i alla dom här åren som vi vart där har ingen klagat iallafall .
Stor eloge till kontors folket på Spendrups :)
Jag hade åter igen Rallylydnads skyltarna som hjälp medel vid enkel Lydnads träning
Kanske nån tycker det är tjatigt , men jag tycker det är så bra på flera olika sätt ,bla så slipper det vara en som ska tala om vad dom andra ska göra hela tiden , alla kan liksom ha ansvar för sin egna träning men självklart så kan man rådfråga varandra.
Man kan köra fler hundar , som jag och fler med mig som har fler hundar .
Och träningen är så bra , enkla lydnads moment som dom flesta ekipage kan träna , och det hela går ut på att ha kontakt med sina hundar , man får inte korrigera med kopplet , man får inte ta på hunden/arna man bara lockar med både kropp och röst och en massa godis för att få hunden att göra det man vill .
Så bra :)
Man får mer följsamma hundar , och hundar som kan träna ihop med andra hundar och människor .
Som bla min Znö som får ha en massa människor runt sig , och det går bättre och bättre , igår började jag lite försiktigt med att några fick ta på henne , bara lite grann och det kom en massa godis ihop med den händelsen sååå bra för Znö , hon kastade sig inte undan , lite ledsen svans , men träning och träning så kanske det kan funka till slut.
Sist jag skrev om förre träningen ? eller gjorde jag det ?
Hur som så upplevde jag Pennie förra gången när vi tränade Lydnad att hon verkligen visade att hon tyckte det var otäckt med alla hundar runt om kring henne , då kunde hon inte heller koncentrera sig på det hon skulle utan mest luktade runt.
Den här gången försökte jag tänka till ? hur gör jag så det inte behöver bli fler såna tillfällen .
Jag lät Pennie vara i bilen , med öppen lucka så hon kunde ligga där och kika på alla hundar som var där . Sen fick hon komma ut och göra sina rundor på banan när alla andra hundar satt i bilarna , så bra tränings folk ....
Och det gick så bra , hon fick hälsa på alla människor dom gillar hon utan inblandning av nån mer fyrbent, sen gjorde vi alla momenten på banan och hon var riktigt fokuserad :) :) 
Enda gången hon släppte var när en dam gick bort till sin bil , Pennie är smart , hon funderade då om nån hund skulle komma ut , det var hon tvungen att hålla koll på
Så , det är vårat nya sätt att träna , fram tills jag ser att hon blir mer trygg i situationen .
Till och med Znö var fokuserad , kan vart för hon redan vart med om det här , och att det inte var så mycke hundar i omlopp
Kul 
Älskar framsteg 
*
Så jag åkte därifrån med ett leende på läpparna , så från morgonens galenhet över inget som funkar till kvällens glädje 
Så verkligen upp och ner 
*
Idag efter Gym ,handling, tog jag Pennie på en timmes promenad i skogen , måste hålla upp våran stig , så skönt med en hund i taget , fast ! det tar tid .
Sen ut med Znö med spark , det gick så där , hon är inte speciellt van vid sparken , men med träning så blir det säkert bra , mötte en lite Sheltie höll mig lite åt sidan eftersom jag såg att min Znö reagerade på hunden , hunden passerade , och jag tänkte ta mig vidare , men då fick Znö nått flyg och kastade sig efter den och vrålade ....men alltså allvarligt , suck vad händer ????
Så lommade där ifrån , missmodig , en hund till ????som ska göra så där vid hundmöten suck, tur man har Icebugs.
Kom runt nästa hörn där stod en granne med sin lilla Tax fröken , Znö började pipa direkt hon såg den ,hm, men nu sa jag till henne på skarpen att nu går du här .
Kunde till och med stå och prata med ägaren utan att hon gjorde nått , men pep en hel del .
Men kände mig lite gladare.
Så ja bara nöta och nöta så kanske det blir någon ordning på dessa två också
Hade tänkt mig in på promenad stan
Men nix nu ska jag ta mig till Saxdalen och vara lite barnvakt 
:)
*
Om mitt socker slut
Jag bestämde mig i dag för att det blir minskning av socker inte sluta helt , tyvärr tyckte jag det blev alldeles för svårt är ju socker i all mat :(
Men inget att sörja för jag har verkligen tagit bort det mesta i socker väg - mår mycke bättre ,så nån nytta har det allt gjort .
;)
*


Inga kommentarer: