måndag 3 maj 2021

Vaknar till larm .....


Mina fina barnbarn :)

*

I morse vaknade de här huset till ett inbrottslarm.
Här är det lite vargen kommer .
Min man skötte sig precis som en man ska göra , han hoppade ur sängen i rasandes fart . Bara så ni vet om ni tänkt ta er in här , då kommer ni möta en nyvaken halvgalen rätt så stor man i hallen . Han är inte att leka med , då är det lättare att möta våra två stora hundar som såg mest förvånade ut av det otroligt höga ljudet .
Och tanten i huset som tror att det är katten Ästers fel varje gång , och ligger kvar i sängen ...ja hon är i det läget inte så farlig , men om hon kommer på att det är fara på färde då lever hon "jag" med ett bacebollsträ vid min säng , och jag kommer använda det .... tänk på att jag är van att handskas med utåtagerande människor i mitt jobb ;)
Men !
den här gången var det katten Äster igen, som kom på att hon skulle ta sin träningsrunda kl 4 på morgonen , och dörrsatan var stängd !!!!!
Hon har en tränings bana i huset , som hon patrullerar varje dag ,ibland flera gånger dagen och ibland bara typ en gång , hon tar fart från övervåningen , kommer i full fart ner för trappen , hon hörs med sina små stampande tassar , slirar i kurvan i hallen och springer rakt mot dörren (om någon är i vägen så blir man nästan i kull sprungen , överhoppad som nån hund blir i bland)  som leder ut i bi ytorna som pannrum och tvättstuga och utgång garaget , men ! den dörren är många gånger stängd , på vintern för att det blir för kallt , och annars för att det låter en del från pellets pannan , men dörren är en gammal dörr från ett annat hus ???? som vi satt in , så den passar lite sådär , hon har kommit på Äster att det går att pilla upp den , så ofta kommer hon ut själv , men då kan dörren till pannrum vara stängd , den skriker hon upp , för nån av husets slavar kommer då i fart och öppnar , och där efter kan pellets föråds dörren vara stängd så hon skriker upp den också , sen springer hon upp igen i full fart när allt är öppet , och ger sig på mattan där uppe , där hon vässar sina klor ......sen oftast tar hon en sväng igen nu när alla dörrar är öppna . när hon sprungit färdigt stängs dom ...
Så på nätterna , så stänger vi dörren , med hasp och kompostgaller , och en stol mot den , för en av kontakterna sitter på den dörren för larmet , men ! trots alla saker i vägen så lyckades hon få upp den i natt ... ja ska sägas att någon glömde sätta en stol i vägen .
Så oj vilken uppvakning.
Mitt hjärta satte igång att "krångla" det hoppade och fladdrade , och jag frös jätte mycket , och fick en hemsk oro i kroppen .....var tvungen upp och ta medicin , som måste ha funkat för jag somnade tillslut ,med morgon rock på och tjocka strumpor , vart är vallningarna när man verkligen behöver dom ????
Tror jag måste söka för det där hjärtat igen ???
Haft många sådana där tillfällen nu inom en månad .
*
Nu har vi jag och mina damer gjort morgon promenaden , och jag har också gjort Sofia Åhman träningen.
Så nu ska jag städa lite och fixa innan vårat håriga barnbarn kommer .
*
Ha en fin dag !
*
Träning vid Gruvan på söndagen den 9 maj .
kl 11 
*




 

Inga kommentarer: