onsdag 10 februari 2021

Att leva med djur ❤️

Vaknar tidigare än vad jag tänkt .
Av ljudet av mina 5 åriga Leonberger som rider på varandra ,och allt annat som ingår i deras löporgier,låter en hel del kan jag säga , två 50 kg klumpar som "dansar" runt över golvet med varandra.
???? Har inget minne av att dom varit riktigt så här galna tidigare ? Galna men så här 🤔
Dom har troligt inte sovit många slängar i natt . Får nog fundera på att stänga isär dom om det ska fortgå 
Kanske dom det här löpet verkligen lyckades matcha sina höglöp ,🤔 .
Är det ojämnt löpen så kan ju den andra vara mer ovillig och säga ifrån ,men nu är dom så villiga så 😐
Ska snart resa mig upp ur sängen ,och rusa runt med dom i skogen ,så kanske dom lugnar ner sig något .
Pennie är super blöt på ryggen mest hela tiden ,Znö slickar på henne ....blir vell fukt eksem tillslut  
Undrar om man kan avleda med typ NW eller nått 🤔 men risk är vell att det blir någon flopp.
Mitt i uppvaket , kommer Äster och trycker sig intill mig ,kurrar ljudligt vid mitt öra ,så mysig ,känns som om hon har blivit mer som "vanliga" katter nu ,hon har bott hos oss i ett år och mer 🙂❣️
Så tänk på det ,det tar tid för djur att bo in sig . Många som tar en omplacering av nån sorts ras ,ger upp för tidigt ,man får allt tänka ca ett år , funkar det inte då ,nä då kanske man får ge upp.
Idag ska jag tisdags hemma träna , eftersom " Jetlagen" slog till igår ,så fick jag skjuta på det till idag , är tufft att få mig dit nu för tiden , vill /orkar inte träna , men måste , min rygg klarar inte av att vara utan , haft ganska ok med ryggen nu 😀 och det absolut pga min hemma träning . Kanske jag kan komma till gymmet nu , ,efter andra vaccinet  . Nån vecka till , sen törs jag nog mig iväg 🙂 kommer bli motig tid , inte vart på gym på ca 1 år nu ,oj .
Nu drog min man iväg till jobbet , han har ner räkning , till sin kommande pension , augusti i år , han är så trött på sitt fysiska jobb som mekaniker , jobbat sen han var typ 14 år och bara en massa fysiskt tunga jobb. Lätt för människor som har kroppsligt lätta jobb att säga att man kan och vill  jobba till 70 år och mer ....skulle vilja se dom göra tex min mans jobb .
Har själv ett fysiskt jobb ,får se hur länge kroppen orkar 🤔 utan träning kommer det nog troligt inte att gå . Och ska man klara sig på sin pension ,måste jag jobba tills jag blir 65 och mer .
Konstigt land vi bor i ???? Pengarna i vårt väfärdsland ,delas upp lite konstigt 🤔
Kanske vi måste ha några andra som bestämmer över oss i det här landet .
Fler av mina arbetskamrater som har fysiska åkommor , ja dom flesta av oss . Är tungt att vända och vrida på människor i tex sängar vid byten av sanitets skydd mm och tex ta upp dom från golv när dom ramlar , dementa människor vill också gärna skydda sig med att slåss , och att man har problem med sin hjärna betyder inte alltid att man är fysiskt svag i kroppen , kan bli fysiskt tunga situationer där med . Så min träning av min kropp är ett måste ,sen att jag är less på det . Det hjälper inte 😆
Ha en bra dag där ute 😘

Inga kommentarer: