lördag 13 april 2024

lördag morgon

Klockan är 7 .45 ca , snart ! Sätter Dinah igång sitt jobbiga morgon pip 😁men en liten stund till kan jag njuta av lugn , och lyssna på alla mina godingars snusande runt om .
Igår höll jag Sabina sällskap när hon plockade ner staketet vid min syster som hon fått , ja jag kunde inte låta bli att bära nån planka , med vila där i mellan.....så otroligt flåsig och orkeslös,pga min luftrörs infektion. Min pappa över 80 år , sån fantastisk fart i allt arbete än , hjälpte också till , hur ska vi alla klara oss utan dessa 40 talister män och kvinnor som verkligen vet/visste hur man jobbar . Jorden kommer gå under ! 
Provar ny medicin för mig , Escitalopram, och höjning Levaxin, känns ok än 🙂 hoppas det håller i sig . Trött ! Men vilket det beror på medicin eller nuvarande åkomma lungor ,det vet jag inte. 
Så bara kämpa på , sämsta nu är mitt dåliga självförtroende, nått jag vet kommer och går i min "åkomma" skitjobbigt , här har jag svårt att veta om människor älskar mig eller hatar mig ....i grova drag 
Och verkligen bryr mig om det ! Annars rycker jag mer på axlarna och inser att alla kan inte gilla en ,och det gör mig inte mycket när jag mår ok . Men ! I det här läget , känns det som alla människor hittar fel på mig , och det värsta är hur jag ser på mig själv .Att jag inte riktigt tycker om mig själv i dessa perioder. Och att jag just nu på nått sjukligt sätt dras till människor dom nya och sådana som inte vill riktigt vara mina vänner .....varför ? Som nått tics! Jag liksom sätter mig in i dåliga situationer självmant. 
Bättre om jag bara fortsätter umgås och ha relationer med dom jag vet brukar trivas med mig . Och låta denna tid gå förbi.
När jag mår bra vet jag min plats 😁😄
Inte så lätt att vara mig ! 

Försäkringskassan! 
Ringde igår, undrar hur dom får tag i dessa människor som jobbar där , som är så otroligt dåliga på att bemöta människor????  Inte alla jag haft att göra med , nejdå, men den som ringde nu var verkligen inte bra .
Samma frågor vid mina sjukskrivningar , jobba halvtid? Hela nätter ? Njä det går inte.
Halva dagar heter det ju ! 
Förklarade igen , för mig är 50 % färre nätter ,ett sätt att kunna komma tillbaka, inte själva längden på natten ,utan att överhuvudtaget ta mig dit till jobbet , när jag mått som sämst har jag fått ångest attacker gånger flera på vägen dit , fått stanna bilen , gråtit, skakat osv .
Där skulle jag velat bara tagit mig hem , men funkar inte så inför en natt , då får du allt se till så du blir sjuk i tid , för att kunna sjukskriva dig.
Sen bara jag tagit mig dit så är jag ju där ......jodå vill nog bara där ifrån när man mår dåligt .
Och är riktigt trött efter en natt , fast då vet jag en natt sen vila 
Varför läser dom inte om mina tidigare sjukskrivningar, hur det har fungerat. .
Så otroligt tröttsamt när det upprepas.
Livet med psykisk ohälsa är inte lätt faktiskt.
Tur jag vet att jag brukar ta mig ur det ,dåliga måendet till slut 
Är i en manisk ät period också, bara tänker på att äta . Och inte blir det bättre att min fysiska kropp inte vill samarbeta heller ,utan går upp i vikt super lätt.
Blir inte precis gladare av att vara överviktig.
Skrattade gott åt min läkare som jag träffade sist , vem handlar det du äter ????? Frågade han , jag ! Sa jag förstås 😁visste allt vart frågan ville leda till , låt bli att handla massa gott dålig tjock mat då ,dom orden använde inte han ☺️men varför handlar du dålig mat .
😂😂😂😂
Ja varför? Och varför stoppar jag det i min mun .....så idiotiskt.
Galet ! 
Är nog enda chansen att sy igen munnen.
Provar en massa knep för att gå ner , men mitt tålamod är för kort, och det jag gått ner går jag upp igen. 
Ska åter igen lägga en plan åt mig får se om det funkar.
😄
Dinah är trött idag , inget gnäll ljud än ? 
Ett mål om dagen , idag är det att sätta frön  
Korta lättare promenader blir det också. Med Lydnad......




Inga kommentarer: