måndag 21 februari 2022

Solig söndag

 


Ja då sover man bort den !!!!

Vaknade först vid nio och tänkte att nu ska jag gå upp , och så somnade jag igen .

Vaknade vid tolv .

Jodå hundarna försökte allt väcka mig men gick inte så bra , dom har tur och jag att våran "inneboende " son , var snäll och gick upp och släppte ut dom , och gav dom mat .:)

Så dagen blev konstig ??? började den med träningen , och nu snart ska jag ta mig ut med dom fyrbenta ,efter att dom vilat på maten . 

Ja för så är det , har aldrig haft magomvridning på mina hundar , men alltid låtit dom vilat ett tag efter maten innan jag gått med dom nån stans .

Men det går ingen direkt nöd på dom ,damerna , för dom aktiverar sig själva , mitt i löpet och dom är väldigt kära i varandra . Det är ett ridandes mest hela dagarna , mest Znö just nu som rider på Pennie som verkar lugnt ställa upp , Pennie har ganska nyss börjat sitt löp , och Znö är i höglöp . Så kropparna får allt arbeta för fullt . Trodde inte man skulle ha det här "problemet" när man hade tikar att det ska ridas på varandra . Men så gott som alla minan tikar har gjort det på varandra . Och som nu Znö ligger och piper på golvet ??? så pilsk är hon ;) Slickar på Pennie så man är rädd att hon ska få fukteksem . Så ja ett gäng veckor till ska det bli .

Ska prova med avledning , åka och ta några gömmor vid Sabina . Kanske dom kan få nått annat att tänka på , sen får man ju förstå om det inte funkar så bra .....sån här gång 

*

Var med Pennie till ögon specialisten för ett par veckor sedan , tiden rusar fram.

Ögat såg bra ut ;) men ja glad för det men vet ju att det kan förändras från dag till dag :(

Men däremot hade hon en öron infektion .

Hade det slutet av förra året , men den gick över trodde jag för örat såg så bra ut , men nu har den blossat upp igen SUCK .

Och skit så dyrt det är med djurvård , vill verkligen inte gå på  Djursjukhuset där är det dyrt , men måste gå till en specialist med ögat , men nu trillade örat med på samma ställe . Blev att kosta ca 2500 kr , ja du , så snart har man inte råd med hundar alls . 

Mina stora flickor är kostsamma .

Har det inte varit så hade jag nog haft ett par till :)

Pennie sköter sig super bra när hon är vid veterinären , trots hundar omkring osv , men oj vad hon inte vill in på det här stället , också en anledning till att inte gå där med henne mer än vad som behövs , hon är rädd att jag ska lämna henne kvar , så vid min gud låt det inte hända igen , hon försöker krypa in i mig , och dreglar i massor . Dom älskar henne där uppe , tycker hon är en härlig hund . och det är hon absolut , men tror att hon beter sig super lugn för att hon försöker koppla bort allt som händer henne där . Men visst är hon en lugn dam för det mesta jodå , förutom i kopplet med matte haha.

Hon försökte innan vi gick in övertala husse att hon skulle få komma in i bilen igen efter rastningen .

Men den besvärliga matte bara bestämde ......

Hon rusar ut till bilen efter besöket , får ta ut henne först innan jag betalar . Full fart mot husse och bilen med matte slingandes bakom :)

Som husse säger det hör till med stora hundar att man blir lite kring dragen Haha .

Så tyvärr måste vi tillbaka om någon vecka och kolla örat igen . får se hur mycket det blir den gången .

undrar ? om människor som skaffar hund , förstår hur dyrt det kan bli , och aldra helst nu förtiden när djurvård är så dyrt.

Som min gamla vet sa , men Rose-Marie , varför ska du ha så stora hundar , skaffa dig mindre , dina är för dyra . och ja allt blir dyrare , det blir ju mer mediciner och mer mat osv .

Men jag gillar verkligen Leonberger .

Men tyvärr så får jag nog begränsa dom till en i framtiden .

Och kanske någon mindre ras ihop med den .

Ja jag står och väntar på en Cavalier , vid Lantz , men efterfrågan gör att jag nu har stått i ca 2 år . Så vi får vell se när jag ska kunna få en sådan . VET ! att dom har sjukdomar . Men ? vilken hund kan inte få det ? har ju själv en Lb som inte är helt frisk , med Spondylos , Glaukom , c höfter , och då har jag tagit ifrån en av dom uppfödarna som verkligen lägger ner massa jobb på friska hundar  , men det kan som sagt bli sjukdom ändå . Lantz gör också allt man kan göra för att få fram friska hundar , så ja jag håller tummarna och hoppas .

Men ! 

jag h ar inte fått någon än , vet inte ens om det är min tur nästa gång .

Nu ska jag göra oss i ordning och dra till göm stället ;)







Inga kommentarer: