lördag 8 januari 2022

Efter två nätter jobb

 Ok 

Är det tack vare träning och mindre socker /dålig mat ??? eller ? är det bara viljan tro :)

För sover bättre , och jo då jag somnade sådana där kort stunder sittandes i soffan igår kväll , men trots det så sov jag gott hela natten :)

Också sånt där som gör livet bra .

Nu när jag sitter här och skriver några rader så känns det så bra , gått i skogen ca en halv mil , och tränat Sofia i tjugo minuter :) :) så nu känns det super .

Hundarna fick var sitt kycklings skrov . Till frukost.

Så Pennie kommer pyssla med det mest halva dagen om jag känner henne rätt .

Så då är hennes dag super lyckad .

Znö hon ligger still och njuter av sitt skrov ,medans Pennie travar runt med sitt överallt och gräver ner det lite här och där , och i nästa stund gräver hon upp det igen haha ett arv från sin mor har jag hört .

Mörning !

*

Jobbat två nätter onsdag och torsdag , ja det där schemat ??? hur lägger man nätterna så det blir bäst för sin kropp ? verkar som om jag blir mindre slut efter två nätter än typ fyra , men jag blir mer stressad med mindre ledighet i mellan ? så ? ja inte vet jag . Jag brukar lägga fyra nätter , för att få ihop mer ledig tid i rad , jo men det funkar rätt bra , men ! då är det svårt att få ihop nån lång ledighet , utan man får hacka sönder långledigheterna ....mindre bra ? har också provat lagt bara två nätter hela tiden , men då får man i regel ingen långledighet ,det här är då en 73% , vad som händer med mig då ? jo då blir jag super stressad , för jag hinner inte vila mig innan jag typ ska in och jobba igen . 

Nu har jag provat lägga 5 nätter , till nästa period , känns inte så bra ? men då får jag ihop mer långledigt .

Diffningen blir lite så där , jag försöker ,för att vara en god kamrat , på jobbet , men ! om det gäller det eller om det gäller om jag kan klara av att gå och jobba , så måste jag välja att kunna gå och jobba än att vara en god kamrat ,låter trist när jag skriver det . men har ju med god kamratskap att man kommer och jobbar också .Ingen som sagt nått till mig än ! jag har varit väldigt frispråkig om min icke i regel inte diffning . Men ingen som sagt nått , mest tystnad , så ja jag förstår att det inte är populärt , och pratas troligt en del när jag inte är i närheten ......

Nu har jag haft en lååång tid som det är ganska så ok att gå och jobba :)

Har inte ångest delux  när jag ska iväg .

Ett tag fick jag tvinga mig iväg , och bröt ihop gånger flera på vägen dit , ja bröt ihop , fick stanna efter vägen för jag skakade och tårarna rann så jag såg inte vart jag körde , kunde hamna i gråt utan någon anledning alls .alltså oj så dåligt skick jag var då , jo jag blev sjukskriven lång tid .

Och 

Det var igentligen inte direkt jobbet .....nä , utan bara att ta mig iväg någon stans alls , var tufft .

Jag har riktigt bra arbetskamrater , jodå jag vet och förstår att det inte kan vara lätt för någon i ens omkrets att riktigt kunna sätta sig in i hur man mår ..och super svårt att förklara trots att jag levt med min sjukdom i hela mitt liv , och nu förtiden är det ju inte bara min Bipolära sjukdom , utan övergångsåldern och Hypertyreosen också . Men vissa av mina arbets kamrater är super duktiga att ta mig ,stor eloge till dom . Sen kräver jag inte att alla ska förstå , men man kan ha empati. För andra människors liv.

Mitt jobb 

är ett ganska invecklat jobb , ja Demens sjukdomar är svåra , och är det sen inblandat en del psyk också , så är det ännu svårare . Även en hel del aggressivitet kan vara inblandat . Vilket gör det otroligt svårjobbat i mellan åt . När vi har sådana fall /boenden , det är då man åter igen funderar om man ska göra nått annat med sitt yrkes liv . För ska lungt erkännas att ibland har man ont i magen när man ska in på vissa avd . Ni måste försöka tänka er in i detta , jag kommer in på en avd med 10 el 14 boenden på , jag är själv , kan be om hjälp från annan avd , men dom är också ensamma på sina avd och kan ha svårt att ta sig där ifrån ,jag har ett akut larm satt på mig som jag kan trycka på om det uppstår situationer jag inte kan klara själv , men åter igen kan det vara svårt för dom att komma ifrån , och det tar en stund .

Så man får klara sig själv i svåra knepiga situationer ibland .

Men pga av sekretess kan jag inte gå in på hur det kan vara eller vad som kan hända ;)

Så i det här arbetet måste man kunna lita på sina arbetskamrater .

Och det gör jag ! 

Vi är ett bra inarbetat gäng. Lite svårt med nya vikarier , men brukar ha samma , och dom är duktiga :)

Demens sjukdom är en mycket hemsk sjukdom , och tyvärr går det lågt i ålder också .

Och det är en väldigt svår anhörig sjukdom också .

Att "förlora" sina nära , fast man inte förlorar dom , är otroligt svårt .

Jag skulle kunna skriva massa om denna sjukdom och kommer kanske göra det också inom snart , men inte idag .

Nu just nu i mitt liv mår jag bättre , och det går bättre  med jobbet och allt !!!! 

Jag tillochmed går omkring och ler :)

Idag ska jag ta itu med ett hus som inte fått full uppmärksamhet på flera år , utan här har det bara plåstrats ..... så bäst att tatag i det när man känner någon lust :)

*

Här om dagen fick jag veta att det nu är en tik parad Cavalier på Nyår , hos min ev blivande uppfödare :)

Så nu håller jag tummarna att hon inte går tom , och det kanske äntligen kan bli en tös åt mig .

Ha en toppen helg !

Kram kram 

*






Inga kommentarer: