söndag 1 september 2013

Sol ??

Jaha ?
Idag är det sol 
Hur kom det sig ?
Igår "lovade" man på Radion att söndagen skulle bli lika som lördagen och jag här uppe på berget hade i allafall regn ..... ja nu är det vell inte så att man blir allt för ledsen över sol - nädå - men jag har ju planerat en massa inne med regn utanför hm .
Gillar inte att vara tvungen att ändra mina planer bara så där :) ;)
Så nu får jag ta plan B .
eller vad man ska kalla det för .
Att förbereda trädgården inför vintern ja faktiskt så är det .
En massa träd som bör ansas nu - som vi skjutit på så länge -så nu måste det bli av .
Såååå idag blir det sorg - ja så är det - ok att ansa - det går vell an - för dom kommer ju tillbaks - alltså dom växterna är ju kvar - men ! att vara tvungen att ta bort nått helt .
Det är mindre bra känsla.
Har under en längre tid inte kunna titta på tallen utanför fönstret - nä - jag får dåligt samvete inför min plan med den - mm - alltså - jag vet att många tycker att den skulle ha varit bort för länge sedan - och min far snabbt som sjutton när vi flyttade in liksom "knipsade" av en del med motorsåg bara så där .
Och mitt hjärta tog ett super skutt då ......
För den grenen var verkligen ivägen - den hängde över gångvägen in .
Och nu är det ju så att aldra helst på vintern så springer man in i denna tall - och får huka sig mest hela tiden för att inte krocka med den .
Och 
Den gör att man inte får någon "fin" blick på huset .
Det är liksom ivägen så stort den har brett ut sig .
Så under en längre tid har jag liksom känt som om jag planerar denns "bortgång" .
Hm ingen bra känsla .
Så kanske någon tår kommer att trilla idag - kan liksom inte hålla mig .
Tur att jag inte ska hålla i motorsågen .
Ni skulle sett mig när vi skulle rensa väggarna i somras för att komma åt att måla .
Men tusan - jag gick här med gråten i halsen och tårar som stod i mina ögon .
Och kunde inte titta eller prata med min man - för har han sagt nått minsta snällt - typ hur är det ? då har jag varit tvungen att släppa på allt det där som jag kände inom mig oj - det kändes då som om det hade blivit ett Nigara fall eller nått sånt .....
Såååå jobbigt - och jag blir inte bättre med  åren - oj vad jag ska gråta på dop och bröllop och allt som berör mig - tusan när blev man så där känslig .
Så idag blir det sorg ........
Sen är det ju det där med insyn ? ja den där tallen har ju varit något att gömt sig bakom - lite skönt att kunna finnas i huset - kunna titta ut ur huset utan att man liksom tittar in vid grannen mitt emot - eller snett eller vad man ska säga . Och att man kan röra sig lite hur som helst i sitt hus utan att känna att oj där blev jag visst helt himmlans nertittad ....
Jaha ? men det är en Lönn på G på samma plats - så jag får nog en ny "vän" där utanför fönstret ....
Men som sagt känns just nu lååångt dit - den stackars tallen ska bort först ......
**

Annars !
Tror jag att jag kommit i den delen av mitt liv att jag håller på sakta att förfaller ??? eller vad som händer .
Människo kroppen är inte att lita på .
Nä - för den är inte evig verkligen inte .
Hur tusan du än gör med att äta rätt . motionera . ta hand om den på rätt sätt - och alla omöjliga och möjliga sätt så ja den förfaller .
Det är ju dit vi alla kommer - fast en del försöker reparera sina utsidor så gott det går med bla operationer osv  såååå, är inte kroppen evig ......så just nu har jag förb.....ont i slutryggen - och en fot som troligt är en inflammation i bakom tårna där ni vet man har en trampdyna ...ont gör det och det är som att gå på en knöl ..hm och det är dom där satans Soft shells skorna ??? men vad är det för bra ide - det blir som eld i skorna när man går - och jag som inte har haft fotsvett känns det som speciellt ofta i mitt liv jo det kommer det med ihopp med detta matrial .
Och sen denna himmlans asfallt att gå på ..hm 
Inget av detta är bra för min kropp.
Knäna är inte som dom ska heller . och min andning ska vi inte tala om .
Vet inte om jag sagt det ??? men jag var ju iväg och kollade mina lungor - och någon astma hade jag ju inte som sagt - tror jag sagt detta - men för er som inte kommer ihåg ;) - så är det sviter från min tid då jag väntade mitt mellanbarn - då fick jag vattkoppor - och han föddes i v 26 - en lååång historia gör jag kort här - och jag fick vattkoppor i hela min kropp - allt var angripet - utom min son .
Sååå mina lungor var fulla av vattkoppor också - jag låg i resperator - osv osv .
Det var lite dramatiskt ....men iallafall så gick det bra - för både mig och min son - men ! mina lungor blev inte bra - det blev gångar som blev "igenkorkade" som någon läkare förklarade det som - och sa att någon löpare , eller sångare kommer du inte bli ???????
Men ! det verkar vara nått jag liksom förträngt - eller ville verkligen att det skulle vara astma - såååå
Någon löpning i ringarna blir det nog inte allt för gott om ...näpp.
Jag ska prova astma medecin - kanske hjälper nått - och jag ska få komma till Lungmotagningen för att kolla hur allt se ut ...men ok så är det ...tyckte synd om mig sådär efteråt jag vart dit - men vad tusan så hä rhar jag ju haft i många år närmare bestämt 22 år - så ????
Nått att gnälla över då ?
Alltså det visade sig att så fort jag rör mig lite - alltså typ går så syre sätter jag mig sämre på direkten .
inte konstigt att jag har lite flåsigt upp för berget .....
På väg hem ..och att man bor på ett berg då !!!!
jaja ja 
Men så är det - så just nu känner jag förfallet - det var ju dit jag skulle komma haha
Så hur ska jag lösa detta ??? med en massa hundar med spring i benen ...idag kanske det går att kasta dom i sjön ..igår vart det inhängnaden med en massa pinnkastar lek .
Så ..ett annat problem - här har vi just nu bara en bil att slita på tillsammans jag och min man - så någon bilåkning till lämpliga hundsläppar ställen ä r ju inte att tala om ? hm 
Så jag måste på nått sätt halta runt på hälen med ett gäng hundar .......hm 
Det blir intressant .
Ja bra tankar så här på morgonen .
;) ;)

Nä nu ska jag ta tag i alla träd och buskar :) :)
***

Inga kommentarer: