söndag 13 december 2020

I December 2020

 Ni ska veta ! att jag skrev November först !!!

Jag är helt ur tid just nu , från ett flöde in i ett låg läge , och där är jag troligt inte ensam just nu heller , hur ska man kunna leva utan sol ...ljus och närhet till sina nära och kära ,hej och hå ....

Jul känslan den finns inte , nej ingen fart på tanten alls .

Längtar bara efter det magiska datumet 21 December , jaaaa , då vänder det , verkligen , och vi går då mot ljusare tider underbart .

Alla som inte vet varför dom firar Jul , utan tycker att det är som en stor Vinterfest . Så många som firar den kristna högtiden utan att blinka ,utan att ens reflektera över att man firar Jesus födelse , hur många vet inte ens vem Jesus var ? Dom små nya svenska medborgarna dom vet inte , om inte någon i deras närhet har berättat .

Är det bra heller dåligt ?

Ja jag vet inte egentligen ? nog går mina tankar till att vårat Kristna land inte kommer heta Kristet land , för det utgår vell ifrån vilken religion som är störst ? eller har jag fel , och då kanske det snart heter Sverige ett Muslimskt land ???

Och då har det inget med att göra vad jag tycker om olika religioner , nej , för jag tycker det är helt ok med Religioner om man bara får tycka och känna vad man vill .

Jag kan också tänka på hur ska vi människor göra ? om vi inget har att luta oss mot ? vem ska dom kommande människorna be till i nöd ???? om dom inte ens vet hur man ber och till vem , många människor som inte alls är religiösa , ber allt till Gud eller någon högre makt när det verkligen krisar .Men ? vad ska dom som kommer nu be till , vem ska dom luta sig till i nöd ?

Så nu tappade jag tråden ;) men då kan man heldre fira dagen då ljuset kommer åter .

https://kvallsstunden.se/redan-vikingarna-firade-yule/

Läs här om Vikingarna som firade just det Midvintersolståndet , i 12 dagar från den 21 december .

Så japp ! 

Själv har jag lite blandade känslor inför Gud och Jesus och jag ska inte gå in på det här :) det blir stooort , men jo jag tror allt att han fanns den här Jesus , jodå , för hur kan så många människor skriva om en person som inte fanns ? jaja ,nån sanning i historier brukar det alltid vara ;) och oj vad jag önskade att han nu kunde ta en tur ner till oss villrådiga människor , och bara reda ut allt .

Nått stort i Universum det finns det allt ;)

Det här med Julen , som jag sa nyss till min man , jag har ingen Julkänsla , den infinner sig inte bara , och när jag börjar tänka på allt som man kunde eller skulle kunna göra till Julen , så kliver den stooora STRESSEN in och just nu  är det en stort hatobjekt i mitt liv , STRESS ! till och med ordet är fult , jag blir super trött av stress , och det blir värre och värre , och jag blir tröttare och tröttare , till slut går jag omkring som en trött människo klump , och får inget gjort alls .

Så nä ! 

Det är kanske tur att jag i år bara får umgås inomhus med mina två vuxna samman boende , och dom klarar sig ändå , och gör dom det inte , ja då får dom gärna fixa :) :) 

Där emot får jag träffa dom små som älskar Julen än ;) några stunder ute , det blir toppen .

Znö 

Har haltat runt på sitt ena bakben , nu i ca en vecka ,

jag har avvaktat och tänkt att var det som min son sa , att hon halkade till i trappen ner från övervåningen ,och slog ner bakdelen så kanske det inte är så konstigt att hon är halt . Znö kan inte gå lugnt ner för trappen , nix , hon rammel springer ner i full fart , det har hon gjort nu sen hon hit kom , vi har vant oss , i början tordes man knappt titta .

Så i fredags tog jag kontakt med Veterinären, och fick en tid nu i morgon .

Hm 

Men idag tycker jag hon verkar mycket mer ok ??? jaja jag åker ändå , för viss knep ser man när hon rör sig nått orent , fast jag inte är duktig på det , det här med hur dom ska röra sig ...nej inte min jätte grej.

Bäst att göra en koll , hon har ju en D Höft också tyvärr.

Ja mina fröknar är nu snart 5 år bägge två , så är det som vi människor , efter 50 år . så kommer krämporna nu , man får skörda vad som hänt i livet .

Men ! vi jobbar på att dom ska bli minst 10 år :)

Men ingen vet vad som händer , jag vet , men vi jobbar på det ;)

*

Så fort jag tittar bort , från min vikt , så bara bär det iväg :(

Ja jag tänkte jag måste kunna leva som "vanliga" människor och äta vanligt , nix , inte jag inte , jag måste väga mig mest hela tiden , jag måste tänka på hur och vad jag äter , den minsta lilla överträdelse så är jag körd SUCK.

Så som en vandrande klump ,är inte bara tröttheten av stress , det är min övervikt också som tynger ner mig i jorden .

Trots att jag går ca 8 km om dagen , plus att jag tränar ca 2 dagar i veckan ,så går jag upp i rasandes fart , ok det är inte jätte mycke träning eller motion , men garanterat mycket mer än många andra , misstänker jag , ? , så ? kan det vara den där Sköldkörteln som styr mitt liv igen och igen ? kanske ?

Förr var jag super smal , nu blir jag tjock bara att titta på nått gott , jag vet jag är äldre , men ska jag vara tvungen att bli en äldre tjockis också ????

Jaja bara att ta tag i det igen !

Lat och Tjock ,vill jag ju inte vara :)

*

Ha fina helg dagar ! hur ni än firar dom :)

Kram Kram

*


Inga kommentarer: