onsdag 11 november 2015

Dagens Mysterium

Idag - mellan alla hostattacker (dom har blivit färre Ulrica :)
Så gjorde jag sånt där ni vet som man kommer efter med när man känner sig lite vissen och har jobbat en del .
Som mata ute Fåglarna Liten Fugel , rensa gården från en massa bajshögar (sånt som hundägare med gård gör :) jag har börjat gått med påsarna till närmaste hundlatrin så jag slipper ha dom luktandes i min "kompost" i sommar värmen ;) grannarna är nog lyckligare nu :) så skönt att slippa den "ljuva" doften av varm hundskit mitt i solandes eller trädgårdsarbetet eller någon annan ute aktivitet :) idag var Willy påse rejält tung haha brukar undra vad folk tänker när jag kommer släpandes med mina bajspåsar .
Ja just det var en granne som stannade till en dag förut när jag duktig som jag är stod och plockade upp efter Tai - han sa - Inte visste jag att du samlade på bajs HAHA brukar fnissa åt dom orden när jag plockar efter hundarna :)
Sen all denna återvinning av det ena och det andra - kartonger - burkar av alls sorts matrial (kom på när jag stod där och sorterade duktigt och var noga med att allt kom på rätt ställe ??? men det här känns ju så fånigt som det bara kan göra bredvid mig låg det en massa påsar med allaehanda ting i som säkert var helt på fel plats och en hel del grejjer låg på backen sånt som man kan hitta i ett garage mm hm vilken nytta kändes det att jag var så ordentlig? ) - en massa hundmats påsar och fågelmat påsar och snart blir det Rådjurs mats påsar också och all reklam som man inte vill ha kvar - hm finns det någon reklam man vill ha ? jo då det kan det finnas :) brukar spara på dom där bladen som liknas vid dagstidningar eftersom vi ingen dagstidning har så ibland behöver jag såna tidningar - under målar burkarna - eller om nån har spytt på golvet - alltså en hund - vi andra brukar håla oss till toan om vi behöver spy sååå dom blir kvar . Men vad jag kan spåra ur mest hela tiden när jag skriver hihi kom på nu när jag fick in det där med färgburkar - alltså nu har jag kommit så långt så nu har vi köpt färg till mig - jo det är jag som är huvud målaren idet här hemmet så nu ska jag ta itu med den otroligt tråkiga uppgiften att måla inne i köksskåpen .
Min älskade 60 tals skåp som aldrig ska ut ut detta hus - dom är så bra .
Rejäla .
Så nu ska allt målas :)
Jaha sen hade jag fått mitt meditations kvitto från Engelen så jag fick åka en tur till jobbet också på leeedig dag hm - men det var allt ett måste annars har jag inte fått med det så jag kan få lite tillbaks på friskvården. Alltid ute i sista minuten - men nu är det inlämnat.


Lägger till en bild som ni kan kika på - så ni liksom kan hämta andan haha
Tycker den är bra - säger en massa - en hel del om hur Sverige borde vara och faktiskt lutade mot en gång i tiden ....
Nu för tiden lossas vi att det är så här ;)
Men !
Nu måste jag ju backa lite höll på att glömma det stooora mysteriet.
När jag äntligen hade fått in allt i min 945 som jag flyttat först från parkeringen bredvid för att lättare kunna lasta - hundar som ville jätte !!! gärna med och allt bröta som skulle till återvinningen - och före det nu backar jag igen hade  jag ju fått rensa bilen från hundhopp och gamla påsar sen förra turen till återvinningen - ok in med allt - och precis när jag trodde att nu så kan jag ge mig av - jaha vad hände då ??? jo jag blev kissnödig.
In och pinka - och då kom jag på att jag skulle bjuda Fam Kullbacken på Våfflor idag .
Så jag gjorde det också - min dotter ringde upp så jag hade henne i mobilen när jag gick ut till bilen igen - nu var klockan ca halv tolv - jag blev liksom förvånad - bilden helheten stämde inte för på den platsen där jag hade haft 945 ståendes stog en likadan bil som vi har allt så våran xc 70 ? men jaha är det grannen som skyndat sig dit när jag flyttade mig ? nu hör ju till saken att dom inte har någon sån bil - frågade min dotter vad vi hade för regnr - vilket jag faktiskt inte har någon koll på(inte nu heller) jo men det var ju våran bil ??????? här blev jag mycket förvirrad för xc 70 hade ju min sambo till jobbet ju och jag hade inte sett till han - så in i huset igen måste ha gått om varandra ? hur det nu skulle gå till i vårat hus ???? ropade inget svar ? märkligt ut igen ringde upp min sambo Hej vart är du ? hemma säger han så ja vi hade tydlige gått om varandra haha dagens mysterium.
Måste ha varit bra stimmig påtoan eftersom jag inte hörde han komma in haha
Så 
efter allt detta virr 
Var jag ut och halkade med Tilda - ja halkade så arg över denna halka som nu kommit - höll på att slå ikull mig på asfalts isen - jaha så nu blir det skogen bara igen suck i flera månader .
Så är det att bo på ett berg.
Fast andra fördelar är det ju :) det är svårt att få översvämning här :)
Lämnade tillbaks en kvarglömd Bebis som setat och "kissat" på våran  badkarskant ett tag - funderade ett tag om jag skulle plocka i sär henne men hoppade det - tänkte att då får jag vell aldrig ihop henne igen inte kul att lämna tillbaks en osamman satt bebis .
Så jag lät henne sitta där på kanten och kissa lite i stället.


Den här bilden är underbar.
Alltså haha
hunden till vänster sån är Tilda min kära .
Och just så där rådlös blir man allt när man upptäcker att ens vän beter sig på ett sånt konstigt sätt ?så man bara kan bli förvånad haha
*
Kommer ihåg när vi var nere vid Örabergs dammen ett helt hundgäng - hundarna sprang runt som tokar - helt plötsligt brakade min Tilda och en annan Lb tik ihop med varandra men ägaren till den andra hunden var snabb och fick undan sin hund fort - samtidigt som jag röt i åt Tilda - hon är riktigt duktig på att lyssna fast hon är arg - vände mig om och fick syn på min älskade Tilda som såg ut så där som den vänstra hunden och värre - hm första tanken var att nja den där hunden vill jag inte gå i närkamp med haha hon såg riktigt galen ut - men när jag sa Tilda ? så blev hon lika söt som vanligt igen - underbara hund.
När hon var mindre typ 8 månader var vi på stads promenad - hon var verkligen ursöt med sin super kalufs av hår på huvudet som alltid står åt alla håll och hennes otroligt krusade öron - en dam kom förbi och sa meeeen så söt - kan man få klappa - samtidigt som hon tog något steg mot Tilda - ops snabb var hon tillbaks - ? jag tittade på min lilla Ängel - och där stod det ett monster och morrade ända nere ifrån tårna ops - oj kanske inte är ok att hälsa ;) 
Lät henne vara och gjorde ingen större affär utav detta - men ! var noga med att ingen fick gå fram till henne - och ja det har funkat hon är med mig och då är det ok :) och hon lyssnar super bra :)
men en liten bitch är hon allt hihi


Tilda


Just nu är hon total förvirrad - ska nog till och löpa en massa hormoner spökar i henne kropp.
**

Och 
Hur mycke kan man sakna en hund .
Min älskade Tyra så mjuk och super snäll åt allt och alla .
Å vad jag vill ha henne tillbaka .
*
Klartslutföridag 
**

Inga kommentarer: