söndag 11 januari 2015

Första HundPromenaden 2015

Alltså ;)
Dom här promenaderna där vi träffas ett gäng människor med våra hundar .
Kul att göra nått trevligt av det vanliga - alla ska vi ut med våra hundar  - så varför inte tillsammans.
Kul att prata hund med varandra - framför allt med samma sort på den våglängden som själva är lika "dryga" med att prata om dom där fyrbenta som vi lever med .
För klart att andra människor tycker man är dryg - dom där som inte har halva livet delat med ett djur Tänk ? så många gånger man har märkt på människor man har mött i livet hur dom liksom zoomar bort en mitt i talandes om våra älskade fyrbenta ,man ser den där blicken som liksom liksom dissar sig iväg på nått annat - och skulle du direkt efter talandet fråga nått om vad du har sagt - jaha och du trodde dom verkligen hade hört nått Nix inget alls .Så det bästa är att hitta lika sinnade :) :)
Sen får man ju som jag passa sig hur man lägger fram sina åsikter och tankar - för ja många gånger lägger jag liksom fram ut ur min kropp sånt som bara är halvt färdig tänkt - och ja du kan ju bara ana hur det kan bli ??????? för jag tror i någon konstig ide´att folk omkring mig ska liksom fortsätta på dom där tankarna och man sen kan ha liksom en tänkandes dialog utanför mitt huvud haha 
Snacka om att det kan bli tokigt .......ni kan ju bara ana .
Sååå folk - jag är som jag är och menar för det mesta inget större med det .
Och ja man behöver inte gå i försvars ställning så fort R-M öppnar munnen - jag menar inget illa - utan kan vara lite tanklös på ett vänligt sätt :) :) 
och nu ska ju till saken höra att jag själv är skitdålig på att lyssna på mina egna goda råd haha
Och gör allt detta nån gång och mer som jag själv inte tycker man ska göra ...
Men vet ni !!!! Jag är bara en människa .
Men nog om det :)
Så riktigt jätte kul att ni kommer och vill vara med på dessa träffar av alla de handa slag som jag i mellan åt kommer på att vi bör ha :)
Såå kul och det gör mig så glad att ni kommer .
Mycket trevligt :)
Och 
Så intressant att studerar hur dessa alla fyrbenta av alla de möjliga och omöjliga storlekar och modeller - hur dom fungerar tillsammans .
Man ska titta en hel del på sina vänner - dom som vet hur dom fungerar - och då kanske upptäcka att vissa kanske inte alls tycker att detta tillsammans liv är sååå himmlans kul som vi människor tror .
Å kanske ? nu är mina tankar utanför huvudet igen ok :) heldre står bredvid och tittar .
Har en tik själv som ni vet Tyra .
Hon blir verkligen "mobbad" utav andra hundar - och kanske är det därför jag tittar så mycke på detta ....hon är vek - och ja det märker dom starkare individerna sååå på direkten och det tar dom ingen hänsyn till nix - det tror jag verkligen inte att dom gör - tror inte att dom ömkar någon på det viset så som jag tex gör.
Men det tar inte lång stund innan hon ligger på rygg mest hela tiden och sprattlar förtvivlat med benen i luften ....och ingen kan tro att det är bra eller roligt eller lärande för någon - nej absolut inte - om man tror på någon av alla dessa "hundcoacher " så ska man hjälpa fram dom veka inte trycka ner dom ... Som min Tilda sa " om man tror på hundpratare" när Tyra bad henne om hjälp - kan du lära mig att bli modigare och Tilda sa - Lär dig själv !!!!!
Ja 
Så titta hur era hundar ser ut att må tillsammans med andra .
Min Tyra "behöver " inte bli insläppt i en inhägnad längre med flera hundar som ska jaga henne runt och sen trycka ner henne i backen om och om igen :)
Ibland har det funkar med en hund i taget :) :) och hon verkar så nöjd och glad av detta - för visst tycker hon om att "leka" med andra hundar - men på ett trevligt sätt .
Nu ska jag inte säga att detta gäller alla - nej absolut inte - men ? kolla hur era hundar ser ut att må .
Kanske dom inte har så kul som det verkar ...
Eller annars är dom som min Tilda - som säkert växer genom sånna här träffar när hon känner sin makt - så henne får jag kolla på ett annat vis .
:)

Det här var en mycket glad kille - han såg ut att ta för sig med en massa gladhet och en massa energie - han lärde sig nog också :) idag att alla Lb inte var sååå glada i en lite sprallig kille :)

Ops här hade vi en något elak tant :) och nu menar jag Frejja hunden - för hon som håller i kopplet är mycke trevlig - och det tycker hundar med :)

I flygandes fart tog sig den här pojken fram bland alla vackra flickor .
Men den han fick på kroken var nog den lilla Hen :)
Men alltså Annelie :) är du säker på att han blev kastrerad hihi
För vem av pojkarna var den största kavaljeren jo den lilla "nästanvita" luddiga :)
***
Tack för en bra dag :)
Och hoppas ni kommer åter - nästa gång vi träffas :)
Blir en träff igen inom snart ....
***

Inga kommentarer: